Debutant-sejr og hattrick på Pumpestationen

Grand Cru diplomer til Kristoffer Linderoth og Anders Biltoft Kristensen for hhv. årets bedste gulerod og kartoffel.

Kristoffer Linderoth fra Brogaard og Anders Biltoft Kristensen, Slotsgården, løb med hæderen, da årets Lammefjorden Grand Cru gulerod og kartoffel blev kåret mandag den 15. oktober på Audebo Pumpestation. For Kristoffer var det en debutantsejr, mens det var tredje år i træk, at Anders gik hjem med et diplom – i 2016 for bedste gulerod og i 2017 for bedste kartoffel.

Kåringen foregik i smukt efterårsvejr i den flot pyntede maskinhal på pumpestationen. Her var op mod 200 gæster med til at kåre vinderne sammen med dommerpanelet bestående af de to kokke, Claus Holm og Claus Henriksen, og direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer.

Bag kåringen står Lammefjordens Grøntsagslaug i samarbejde med VisitOdsherred og Geopark Odsherred. I år havde Sille Roulund fra TVØst rollen som kompetent konferencier, hvor hun ikke kun gik tæt på dommernes holdning og bedømmelse, men også havde flere gæster en tur oppe på scenen.

Den bedste kartoffel i en tæt afstemning mellem de tre finalister var af sorten Alexandra, mens en gulerod af sorten Bolero blev en klar vinder i den kategori.

Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug, overrakte diplomer til de to vindere.

Grand Cru-kåringen foregik mandag i efterårsferien og var første punkt på en hel uges Odsherred Grand Cru med en række aktiviteter ugen igennem.

Grand Cru kåringerne begyndte i 1997, efter at lammefjordsguleroden i 1996 opnåede EU's prædikat BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse). Og da lammefjordskartoflen i 2014 fik samme prædikat, kom den også med i kåringen.

undefined
Finalisterne fra venstre: Anders Biltoft Kristensen, Kristoffer Linderoth, Jens Møller Olsen og Ole Nielsen med konferencier Sille Roulund.

undefined
Sille Roulund med dommerpanelet: Claus Holm, Claus Henriksen og Flemming Nør-Pedersen.

undefined
Maskinhallen på pumpestationen var flot pyntet og tæt pakket med publikum.

undefined
Publikum i gang med at smage og bedømmer de tre finalekartofler. 

undefined
Vinderne og to af dommerne, Claus Holm og Claus Henriksen, foreviges til familiealbummet.

undefined
Uden for pumpestationen havde Madkulturen gang i et madværksted, hvor gæsterne lærte at lave hurtige snacks af gulerødder og kartofler.

 

Årets Grand Cru gulerod og kartoffel

Siden 1997 er årets bedste gulerod blevet kåret som Årets Grand Cru Gulerod. Og i 2016 kom kartoflerne også med. Hvert år i oktober finder uafhængige dommere og publikum frem årets bedste gulerod og kartoffel fra Lammefjorden.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre