Opskrifter

Gulerodspandekager

Pisk æg og skyr sammen. Tilsæt mel, havregryn og salt. Vend til sidst de revne gulerødder i dejen. Steg pandekagerne i olie et par minutter på hver side.

 
 
 
 
 
 
 
 

Krydret gulerodskage

Pisk æg og sukker. Tilsæt rapsolie og gulerødder, og rør dejen sammen. Sigt mel og bland de tørre ingredienser, der herefter tilsættes og røres i dejblandingen. Vend valnødderne i. Hældes i en smurt form - en lille springform (hæver ikke ret meget), evt. med bagepapi...

 
 
 
 
 
 
 
 

Blå kartoffelkompot

Kog kartoflerne og pil dem. Stamp dem til en klumpet mos. Skær løgene fint med top og det hele. Med en ske vendes løgene og presset hvidløg ned i mosen. Resten af ingredienserne tilsættes. Mos det ikke - vend det kun. Det giver en luftig konsistens. Og ja, der skal v...

 
 
 
 
 
 
 
 

Gulerodssalat med kardemomme, mandler og rosiner

Tilbehør til røget fisk, asiatiske retter- og de fleste retter, som lige trænger til et surt/sødt, sprødt og krydret tilbehør.  Skræl gulerødderne. Nar skrællen er kasseret, så skræl videre, så guleroden bliver skåret i lange tynde strimler. Rist mandler på pande ell...

 
 
 
 
 
 
 
 

Citrondampede gulerødder

Skræl gulerødderne. Læg roden parallelt med skærebrættet. Skær tværs gennem roden i skrå snit, så stykkerne bliver aflange. Rul roden en kvart omgang og skær på samme måde gennem det første snit. Fortsæt sådan - det giver nogle stykker, der roder rigtig flot. Alle st...

 
 
 
 
 
 
 
 

Gulerodsmousse med esdragon

Skræl gulerødderne og skær dem fint ud. Damp dem møre i en gryde med smør og lidt vand. Smag til med salt, peber og esdragon. Blendes med æg og fløde (+ evt. salt og peber).Skær squashen i skiver, kom en skive i bunden af hver cocotte, hæld moussen over og bag i ca. ...

 
 
 
 
 
 
 
 

Gulerodssuppe med muslinger

Muslingerne renses og dampes i Noilly Prat.De rensede gulerødder, peberfrugt og hvidløg koges møre i vandet sammen med krondild, inden fonden fra muslingerne samt citronskal og saft, salt og peber tilsættes. Det hele koges igennem og blendes. Fløden tilsættes, det ko...

 
 
 
 
 
 
 
 

Gulerødder med spinat og ost

De to gulerødder skrælles og skæres/rives i tynde skiver. Spinaten plukkes og skylles i flere hold vand. Hvidløgsfeddet skrælles og hakkes fint. Gulerodsskiverne koges i letsaltet vand og afkøles. Spinaten blancheres, afkøles og presses for væde. I en gryde smeltes d...

 
 
 
 
 
 
 
 

Hjemmelavede kartoffelchips

Vask kartoflerne og skær dem i tynde skiver (evt. på en pålægsmaskine). Lad skiverne ligge i vand et stykke tid. Tag dem op og lad dem dryppe helt af. Varm olien op i en gryde, der skal være så stor, at olien kun fylder 1/3 af gryden. Når olien syder omkring en tænds...

 
 
 
 
 
 
 
 

Kartoffelsalat med asparges

Vask kartoflerne og skær den i mindre stykker. Sæt dem over og koge. Når de er næsten møre (de skal jo ikke koge ud, vel farmor!), kommes aspargesene i, som er skrællede og skåret i mindre stykker. Så er det hele dejligt efter et par minutter mere i gryden. Resten af...

 
 
 
 
 
 
 
 

Grøntsager fra en helt speciel jordbund

Grøntsager fra Lammefjorden er noget helt specielt. Fordi jorden, de dyrkes i, også er speciel – skånsom og meget rig på næringsstoffer.

 

Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre