Gulerodssuppe med muslinger

Gulerodssuppe med muslinger
af Kim Gravenhorst
Suppe til ca. 6 personer

Bedømmelse (5)

 
 
 
 
 
 
 
 

Muslingerne renses og dampes i Noilly Prat.
De rensede gulerødder, peberfrugt og hvidløg koges møre i vandet sammen med krondild, inden fonden fra muslingerne samt citronskal og saft, salt og peber tilsættes. Det hele koges igennem og blendes. Fløden tilsættes, det koges igennem og blendes igen.
Creme fraichen tilsættes salt, peber, lidt citronsaft og den finthakkede mynte.

Suppen anrettes i en dyb tallerken med muslingerne og en kugle creme fraiche. Pyntes med et mynteblad.

Ingredienser

  • 1/2 kg muslinger
  • 4 dl Noilly Prat
  • 4 Lammefjordsgulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 6 dl vand
  • 1 krondild
  • 2 fed hvidløg
  • citronsaft og skal af 1 citron
  • salt og peber
  • 2 dl. piskefløde
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • mynte