Gulerødder med spinat og ost

Gulerødder med spinat og ost
af René Bolvig
Vegetarret eller garniture (4 kuverter)

Bedømmelse (6)

 
 
 
 
 
 
 
 

De to gulerødder skrælles og skæres/rives i tynde skiver. Spinaten plukkes og skylles i flere hold vand. Hvidløgsfeddet skrælles og hakkes fint. Gulerodsskiverne koges i letsaltet vand og afkøles. Spinaten blancheres, afkøles og presses for væde. I en gryde smeltes de 50 g smør, spinaten vendes heri med det hakkede hvidløgsfed og den revne muskatnød. De kogte gulerodsskiver vendes forsigtigt i spinatsautéen som hældes i et ildfast fad/skål, osten lægges ovenpå og det hele gratineres i ovnen ved 250 grader i 10 minutter.

Serveres som garniture til kalvekød eller kylling, evt. som vegetarret. Smørret kan erstattes af god olivenolie.

Ingredienser

  • 2 Lammefjordsgulerødder
  • 500 g spinat (hel frisk)
  • 50 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 1 knovspids muskatnød
  • 4 store skiver ost