Jordskokker

Jordskokken minder umiddelbart om en kartoffel, Ikke desto mindre er den en plante, der vokser sig lige så høj som solsikken og får næsten tilsvarende gule blomster. Imidlertid er det knoldene, der er spiselige. Jordskok har en nøddeagtig smag og sprød konsistens som rå og minder lidt om artiskok som kogt. Jordskok kan bruges i mange forskellige retter. Knoldene kan fx bages i ovn, koges til supper, snittes til salater.

Find opskrifter med jordskok under opskrifter.

50 kvadratkilometer tør havbund

Den inddæmmede del af Lammefjorden udgør ca. 5.000 hektar. Her dyrker vi ca. 1.000 hektar med kartofler. Det er ca. 8 % af den danske produktion. Vi dyrker ca.300 hektar med gulerødder. Det svarer til ca. 25 % af den danske produktion. Resten dyrkes med specialafgrøder, korn, raps m.m.


Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre