Kål

Hvidkål

Hvidkål består af blade, der tilsammen danner et meget fast hoved.

De yderste blade fjernes, kålen skylles og stokken afskæres. Rå, koges, dampes eller sauteres. Anvendes bla. til stuvet hvidkål, kåldolmere, coleslaw eller i wokretter.

Rødkål

Rødkål består af blade, der danner et meget fast hoved, og den røde farve skyldes vandopløslige anthocyaniner der findes i bladenes yderste cellelag.

De yderste blade fjernes, kålen skylles og stokken afskæres.

Anvendes bla. rå i salater og til syltet rødkål. Ved kogning tilsættes lidt eddike til vandet for at bevare den røde farve.

Find opskrifter med kål under opskrifter.

50 kvadratkilometer tør havbund

Den inddæmmede del af Lammefjorden udgør ca. 5.000 hektar. Her dyrker vi ca. 1.000 hektar med kartofler. Det er ca. 8 % af den danske produktion. Vi dyrker ca.300 hektar med gulerødder. Det svarer til ca. 25 % af den danske produktion. Resten dyrkes med specialafgrøder, korn, raps m.m.


Grøntsager fra Lammefjorden - smager bare bedre