Lammefjorden støtter brysterne for fjerde gang

For fjerde gang er Lammefjordens Grøntsagslaug med på holdet, når kampagnen Støt Brysterne ruller ud over Danmark i seks uger med start i uge 38. 

Som i de foregående år vil særlige Støt Brysterne poser med kartofler og gulerødder være at finde i dagligvarebutikker landet over. For hver pose, der sælges, giver grøntsagsproducenterne på Lammefjorden 50 øre til Kræftens Bekæmpelse, som står bag kampagnen.

Godt samspil med butikkerne

- Der har i alle årene været fuld opbakning fra medlemmernes side, siger Hans Møller Olsen, formanden for Lammefjordens Grøntsagslaug. Det gælder både de avlere, som dyrker gulerødderne og kartoflerne, og de virksomheder på Lammefjorden, som pakker produkterne.

- Vi er også taknemmelige for, at detailhandelen igen er med på den gode idé og sørger for at få vores Støt Brysterne-poser præsenteret på den bedst mulige måde for forbrugerne, siger Hans Møller Olsen.

Lammefjordens Støt Brysterne kartofler og gulerødder kan i de næste seks uger købes i bl.a. COOP-butikker, Meny og butikker under Salling Group.

- Butikkerne har bestemt medvirket til, at vi i de tre foregående år har kunnet støtte den gode sag med ganske pæne beløb. Og frem for alt har forbrugerne også bakket vores initiativ op, hvilket vi både er stolte og taknemmelige over, siger Hans Møller Olsen.

Forbrugerne går op i sunde fødevarer

At forbrugerne går op i sunde og indbydende fødevarer, kunne Hans Møller Olsen og Lammefjordens Grøntsagslaug ved selvsyn konstatere, da lauget i sidste weekend deltog i den store Food Festival i Aarhus.

- Endnu en gang kunne vi glæde os over meget stor interesse for vores produkter. Vi talte med rigtig mange forbrugere, som både var positive og nysgerrige. På standen præsenterede vi dem for de kendte lammefjordsprodukter, men også for grøntsager, som normalt kun sælges i specialbutikker, nemlig beder og gulerødder i andre farver, bemærker formanden. 

Med til at gøre en forskel

Hos Kræftens Bekæmpelse er der også glæde over, at samarbejdet med Lammefjorden fortsætter. 

- Det er flot, at producenterne har fremstillet særlige Støt Brysterne emballager og på den måde også er med til at øge opmærksomheden omkring brystkræft.  Hver krone gør en forskel og Lammefjordens støtte er medvirkende til, at vi kan fortsætte vores arbejde med at forske, forebygge og hjælpe de brystkræftramte, siger Lotte Rask, kampagneansvarlig for Støt Brysterne. 

2017 er det 15. år, hvor Kræftens Bekæmpelse kører kampagnen Støt Brysterne i efteråret. I Danmark lever omkring 64.400 kvinder med brystkræft.

(Pressemeddelelse udsendt 13-09-2018)