Citrondampede gulerødder

Citrondampede gulerødder

Bedømmelse (7)

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 1 kg Lammefjordsgulerødder
  • 1 citron
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl nigellafrø
  • 3 skalotteløg
  • Masser af kørvel, helst spansk fra haven

Skræl gulerødderne. Læg roden parallelt med skærebrættet. Skær tværs gennem roden i skrå snit, så stykkerne bliver aflange. Rul roden en kvart omgang og skær på samme måde gennem det første snit. Fortsæt sådan - det giver nogle stykker, der roder rigtig flot.

Alle stykkerne sauteres let i en gryde med olie og finthakket citronskal.Pres citronsaft over, læg låg på og damp gulerødderne. Stop mens der stadig er bid i. Tag låget af, tilsæt nigellafrø og vend rundt. Tag gryden fra varmen og tilsæt finthakket løg og masser af kørvel.