Af Julie Jensen

Krydret gulerodskage

Kategori: Kage

Ingredienser

200 gr. Lammefjordsgulerødder
2 æg
175 gr. rørsukker
2 dl. rapsolie
175 gr. fuldkornshvedemel
50 gr. hvedemel
1 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. muskatnød
125 gr. grofthakkede valnødder
125 gr. grofthakkede valnødder
1 revet citronskal
Smørcreme:
125 gr. blødt smør
125 gr. flormelis
1 spsk. kanel
1 lille glas valnøddedressing
Osteglasur:
200 gr philadelphia ost
100 gr. smør
180 gr. flormelis
1 tsk. revet appelsinskal
1 tsk. appelsinsaft

Tilberedning

Pisk æg og sukker. Tilsæt rapsolie og gulerødder, og rør dejen sammen.

Sigt mel og bland de tørre ingredienser, der herefter tilsættes og røres i dejblandingen. Vend valnødderne i.

Hældes i en smurt form - en lille springform (hæver ikke ret meget), evt. med bagepapir i bunden, så kagen let slipper.

Bages på næst nederste rille ved 190 grader i 45 min.

Smørcreme
Bland ingredienserne.

Smørcremen skal smage godt af kanel og ikke være sød.

Når kagen er afkølet, flækkes den, og smørcremen påføres i et tyndt lag på nederste del. Du bruger måske kun lidt over halvdelen, men prøv dig frem. Det skal ikke være "lagkage", bare lige en ekstra dimension.

Herpå dryppes valnøddedressingen. Den er ret sød, så det er derfor, smørcremen ikke skal være det. De to danner par.

Læg kagen sammen uden at fyldet flyder ud - "kun lige til kanten". Osteglasuren fordeles på kagen.

Produkter fra Lammefjorden