Gulerodskage

Gulerodskage

Bedømmelse ()

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 300 gr. mørk farin
  • 2 dl  majs olie
  • 4 - æg
  • 275 gr. hvedemel
  • 1 tsk. vanillesukker
  • 2 tsk.  bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 350 gr.  revne Lammefjords gulerødder
  • 1 dl rosiner
  • 50 gr. grofthakkede valnøddekerner
  • Flødeglasur

  • 100 gr.  flødeost
  • 50 gr.  smør
  • 150 gr. flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker

Rør farin sammen med olie og pisk æggene i, et af gangen.

Pisk til blandingen er lys og cremet.

Bland mel med vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og rør det i dejen.

Tilsæt gulerødder, rosiner og valnøddekerner.

Læg bagepapir i en lille bradepande (30x23 cm) og hæld dejen i.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 185 grader i en time og 20 minutter.

Lad kagen afkøle i formen.

Til glasur røres flødeost med smør, flormelis og vanillesukker til en ensartet masse og smøres på den afkølede kage.

NB: Opbevares koldt. har land holdbarhed.