Lammefjordssuppe

Lammefjordssuppe
af
8 pers. (da den er så lækker er det måske kun til 4 pers.)

Bedømmelse ()

 
 
 
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 1 stk Rødløg
  • 4-5 store kartofler
  • 2 stk. pastinakker
  • 2 stk. persillerødder
  • 1 stk. gul bede
  • 1 klat smør/olie
  • - Oksefond eller oksebouillon
  • - vand
  • 2 dl. fløde
  • - salt
  • - provence krydderi
  • - bacon i tern
  • - Ristet brød i tern

Skyl, skræl og skær alle rodfrugterne i tern.

Smelt smørret/olien i en stor gryde.

Sauter løget klart i smørret/olien, tilsæt alle grøntsagerne.

Sauter et par minutter og tilsæt vand, så det hele er dækket.

Tilsæt oksefond eller oksebouillon terning, samt salt og Provence krydderi. Kog det hele mørt i ca. 35-40 min.

Suppen blendes, og fløden tilsættes.

 

TIP: Som tilbehør kan anbefales ristet bacon og smørsauterede brød, gerne groft rugbrød i tern.