Krydret gulerodskage

Krydret gulerodskage
af Julie Jensen
Kage

Bedømmelse (8)

 
 
 
 
 
 
 
 

Pisk æg og sukker. Tilsæt rapsolie og gulerødder, og rør dejen sammen. Sigt mel og bland de tørre ingredienser, der herefter tilsættes og røres i dejblandingen. Vend valnødderne i. Hældes i en smurt form - en lille springform (hæver ikke ret meget), evt. med bagepapir i bunden, så kagen let slipper. Bages på næst nederste rille ved 190 grader i 45 min. Smørcreme:Bland ingredienserne. Smørcremen skal smage godt af kanel og ikke være sød. Når kagen er afkølet, flækkes den, og smørcremen påføres i et tyndt lag på nederste del. Du bruger måske kun lidt over halvdelen, men prøv dig frem. Det skal ikke være "lagkage", bare lige en ekstra dimension. Herpå dryppes valnøddedressingen. Den er ret sød, så det er derfor, smørcremen ikke skal være det. De to danner par. Læg kagen sammen uden at fyldet flyder ud - "kun lige til kanten". Osteglasuren fordeles på kagen.

Ingredienser

  • 200 gr. Lammefjords gulerødder
  • 2 æg
  • 175 gr. rørsukker
  • 2 dl. rapsolie
  • 175 gr.  fuldkornshvedemel
  • 50 gr. hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 2 tsk. kanel
  • 1 tsk. muskatnød
  • 125 gr. grofthakkede valnødder
  • 125 gr. grofthakkede valnødder
  • 1 revet citronskal
  • Smørcreme:
  • 125 gr. blødt smør
  • 125 gr. flormelis
  • 1 spsk. kanel
  • 1 lille glas valnøddedressing
  • Osteglasur:
  • 200 gr philadelphia ost
  • 100 gr. smør
  • 180 gr. flormelis
  • 1 tsk. revet appelsinskal
  • 1 tsk. appelsinsaft